Încălzirea în pardoseală este în prezent cea mai populară și preferată metodă de încălzire a locuinței, deoarece este atât rentabilă, cât și plăcută din punct de vedere estetic. Încălzirea în pardoseală este una dintre modalitățile cele mai potrivite de a încălzi un spațiu, deoarece este eficientă chiar și atunci când termostatul este setat la o temperatură scăzută.

Instalarea și funcționarea unui sistem de încălzire prin pardoseală radiantă

Încălzirea în pardoseală este un „radiator distribuit”, spre deosebire de un radiator „local”, precum un calorifer. Este încorporat în podea și menține întreaga casă caldă. Tuburile sunt izolate cu polistiren, iar mobilierul și electrocasnicele din locuință se află pe podele de beton si instalațiile sanitare sunt ascunse de un pat de mortar de beton.. Încălzirea în pardoseală este ușor de instalat și oferă căldură confortabilă în toată casa. Pentru asta oricine poate apela la Maricon instalatii intrucat aici va avea certitudinea ca se va bucura de cele mai bune produse.

Sistemele electrice de incalzire in pardoseala incalzesc usor intreaga podea si aerul din jurul acesteia. Apa care curge prin conductele interconectate din șanțul de beton este extrem de frigidă (40 de grade Celsius). Al doilea primește căldură și apoi o emite sub formă de radiații. Temperatura perfectă se menține pe sol, niciodată prea caldă sau prea rece. Întotdeauna te așteaptă o podea caldă, indiferent de anotimp.

Cu toate acestea, cele mai bune sunt emițătoarele de apă caldă. Acest lucru se datorează faptului că sistemele de apă caldă sunt mai ecologice și necesită mai puțină întreținere decât cele electrice. Sistemele de încălzire prin pardoseală sunt și ele bidirecționale. Funcționează similar unui aparat de aer condiționat, reducând temperatura cu 3–5 grade Celsius vara și crescând-o cu aceeași cantitate iarna.

Încălzirea în pardoseală pare a fi cea mai eficientă metodă de încălzire a locuinței

Avantajul principal al încălzirii prin pardoseală este confortul pe care îl aduce celor care locuiesc sau lucrează în spațiu. Este singura opțiune dacă îți dorești o pardoseală caldă prăjită, care să nu te arda la picioare și care să-ți încălzească uniform întreaga casă.

Deoarece este așezată sub pardoseală, încălzirea prin pardoseală este complet nedetectabilă. Nu mai există restricții cu privire la modul în care puteți îmbunătăți estetica camerei sau aranja mobilierul acesteia. In plus, intregul sistem de incalzire este si foarte silentios, ceea ce reprezinta un alt plus care merita avut in vedere.