Alegeți să vă bucurați de o insulă care vă pune la dispoziție o varietate de activități și de experiențe noi pe care să le puteți accesa, iar Evia este în mod sigur locul respectiv. Mai mult, un charter în Evia aici este prilejul perfect pentru ca fiecare dintre voi să se bucure de liniște și pace la cel mai înalt nivel posibil.

Descoperiți cele mai bune plaje din Evia

Fiecare colț al insulei Evia pare să ascundă plaje minunate, precum frumoasele Edipsos, Politikon, Limnionas, Kavos, Gregolimanos și, bineînțeles, Agia Anna-Agkali, pe care toată lumea o iubește. Mai la sud, veți găsi Hiliadu, cunoscută pentru vegetația luxuriantă, nisipul și pietricele de toate formele și dimensiunile și pentru peștera marină. Plajă își trage numele de la capela bizantină Panagia Hiliadou, deoarece conform tradiției a fost biserica a 100-a construită de regina Teodora. În apropiere veți găsi și plajele Mourteri, Eretria și Agios Merkourios, Kalamos și Korasida, populare printre windsurferii și kitesurferii. La sud se află Nea Stira, Limnionas Stiron, Chrysi Ammos și populara plajă Figia. Astfel, selecția de plaje este una cum nu se poate mai variată, iar voi veți avea posibilitatea să o alegeți chiar pe cea care vă va plăcea cel mai mult.

Vizitați izvoarele termale din Edipsos

Primăvara lui Oedip era cunoscută în antichitate pentru proprietățile sale unice. Împărații și generalii romani obișnuiau să viziteze băile într-un flux constant și acum aveți ocazia să vă alăturați prim-miniștrilor, scriitorilor și demnitarilor din secolele al XIX-lea și al XX-lea. Pe lângă scufundarea în apele tămăduitoare, veți admira Thermae Sylla, o capodoperă neoclasică construită în jurul unui turn impresionant, dar și baia antică proiectată de renumitul arhitect Ernst Ziller.

Urmăriți fluxurile schimbătoare din Halkida

Orașul Halkida a reușit să atragă atenția prin comportamentul ciudat al apei care curge pe sub pod, și care părea să-și schimbe direcția dintr-un capriciu la fiecare șase ore. Care este motivul acestui fenomen? Cercetătorii confirmă că ar fi vorba despre forța gravitațională a lunii și diferența de nivel al mării dintre nordul și a sudul golfului Oppo. După ce admirați fenomenul vă puteți bucura de pește proaspăt și de fructe de mare, de-a lungul lungii promenade de pe stâncă, lângă cafenele și restaurante. Totodată în această zonă sunt și cele mai spectaculoase atracții turistice din Evia, incluzând Kokkino Spiti (Casă Roșie) din 1884, Casă Statuilor, Muzeul de Arheologie și Sala Primăriei.

Admirați podul care te întâmpină în Evia

Noul Pod Chalkida, care a conectat Evia de continent din 1992, este o capodoperă arhitecturală. Primul pod suspendat din Grecia avea aproape 700 m lungime și în punctul său cel mai înalt 35,5 m înălțime. Stâlpii săi au o înălțime de 90 m și poartă un drum suspendat format din 144 de cabluri. Îl veți putea admira din orice unghi, mai ales noaptea când este luminat și foarte spectaculos.