Orice impatimit al vinului poate fi pus in dificultate atunci cand doreste sa incerce unul nou in conditiile in care in magazine rafturile sunt pline cu fel si fel de optiuni. Ideal este sa alegem un producator care ne place si sa testam cat mai multe vinuri din portofoliul sau.
Dealu Mare este o zona viticola care gazduieste Crama Budureasca si este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor produse din strugurii cultivati aici. Atingerea celor mai mari performante este posibila datorita solului, climei, altitudinii, dar si experientei podgorenilor si oenologului. Aici prind viata vinuri de clasa, indiferent ca vorbim de faimoasa Feteasca Neagra, fie de soiuri de peste hotare precum Cabernet Sauvignon sau Merlot.
Un vin pe care merita sa il descoperi este Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic. Acesta incanta prin culoarea sa rosu rubiniu si cucereste cu aromele de fructe de padure si notele erbacee. Este corpolent, rotund si are o structura complexa, echilibrata. Prin gustul sau aminteste de murele coapte, fiind completate cu note de piper verde. Este versatil si poate fi servit alaturi de o multime de preparate, in special cele din friptura din carne de porc sau vita, indiferent de modul in care este gatita. Temperatura ideala pentru servirea sa este de circa 16 – 18 grade.
Crama Budureasca produce si vinuri albe de clasa, iar putine se pot ridica la rangul lor. Fie ca vorbim de soiuri pure precum Tamaioasa Romaneasca, fie de cupaje din mai multe soiuri de struguri albi, vinurile din portofoliul Cramei Budureasca merita savurate in 2022. Sauvignon Blanc din gama Origini este un vin de neratat. Acesta cucereste prin culoarea sa galben – verzui cu reflexii stravezii. Are un nas complex care aminteste de fructul pasiunii si guava, iar gustul este dominat de agrise. Aciditatea este usoara, agreabila, iar per total acesta este un vin foarte bine echilibrat, cu un postgust persistent. Se poate servi alaturi de diferite preparate, dat fiind faptul ca este versatil la capitolul asocieri culinare. Straluceste alaturi de peste, legume la gratar, fructe de mare, paste sau branzeturi proaspete. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 10 si 12 grade. Pentru prevenirea uscarii dopului este ideala pastrarea sticlei in pozitie orizontala la o temperatura constanta intre 10 si 16 grade.
Si vinurile rosé s-au bucurat de o popularitate tot mai mare in ultimii ani, fiind alese adesea in cele mai calduroase luni din an. Acestea se pot combina cu numeroase preparate, in special cele din pui, salate sau paste. Fie ca alegi sa le servesti acasa sau la terasa, cu siguranta, vinurile rosé pot aduce un strop de bucurie in viata ta. La Crama Budureasca doar cei mai frumosi struguri rosii intra in componenta vinurilor rosé care sunt foarte apreciate pentru calitatile lor.
Busuioaca din gama Budureasca Premium este un vin de inalta calitate care merita savurat. Cucereste prin culoarea sa roz pal straveziu si are un parfum intens de petale de trandafir. Gustul este foarte bine structurat si prezinta un mix inedit de rodie si capsuni conducand catre un final incantator. Poate fi servit ca atare, fie langa diverse preparate din pui, salate, branzeturi proaspete, peste sau fructe de mare. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda consumul la o temperatura intre 7 si 9 grade.
Gasesti multe alte vinuri bune aici https://budureasca.ro/ in magazinul online al Cramei Budureasca, locul in care merita sa te ratacesti pret de cateva minute si sa te lasi cucerit.