Plănuiești să pleci într-o vacanță în perioada imediat următoare și nu știi ce destinație să alegi? Fabrica de Vacanțe vă recomandă un city break în Lyon, un oraș din Franța, în care tradiția se îmbină perfect cu modernul. Lyon se află la confluența râurilor Ron și Saône și este un important centru cultural și economic de aproximativ 2.000 de ani. Acum, Lyon este al treilea oraș ca mărime din Franța, este poarta de intrare către munții Rhône-Alpes, dar istoria sa bogată, arhitectura impresionantă și bucătăria faimoasă în întreaga lume îl fac să merite vizitat. Astfel, dacă urmează să plecați într-un city break în Lyon, iată ce ați putea vedea:

1.     Bazilica Notre-Dame de Fourvière

 Construită între 1872 și 1884 pe locul vechiului for roman, bazilica de un alb strălucitor arată rolul pe care se presupune că l-ar fi jucat Fecioara Maria în salvarea orașului de avansarea armatei prusace. Arhitectura catedralei este neobișnuită, având în vedere influențe romanice și bizantine mult mai vizibile decât stilul neogotic care era la modă la acea vreme. Ajunși aici, puteți vedea mozaicurile care înfățișează scene din viața lui Ioana d’Arc în interiorul bazilicii.

  1. Vieux Lyon

Într-un oraș de împânzit cu locații arhitecturale prețioase, precum este Lyon, poate fi ușor să te grăbești de la o un loc la altul și să ratezi părțile interesante. Așa că, lasă-ți o parte de timp pentru a rătăci încet pe străzile înguste și întortocheate din Vieux Lyon, care duc spre micile boulangerie, buticuri și cafenele. Formată din trei districte distincte, Saint Jean, Saint Georges și Saint Paul, întreaga zonă a fost acum declarată sit al Patrimoniului Mondial Unesco. De asemenea, este unul dintre cele mai bune locuri din oraș pentru a gusta deliciile bouchons - restaurante tradiționale care sunt specializate în mâncăruri care te vor face să te lingi pe degete.

3.     Grand-Parc Miribel Jonage

Lyon are parcuri excelente în tot orașul, dar când devine foarte cald afară, locuitorii se îndreaptă spre estul orașului către Grand Parc Miribel Jonage. O zonă imensă, întinsă, cu un lac imens, plaje de nisip, restaurante și baruri și un teren de golf, aceasta vă oferă o vedere superbă a peisajului rural, de la o mică distanță de centrul orașului.

Astfel, acestea sunt doar trei dintre multele obiective turistice pe care le puteți vedea cu prilejul unui city break în Lyon. Acest oraș este un amalgam de obiective turistice, locuri frumoase și o gastronomie aleasă. Prin urmare, cu Fabrica de Vacanțe poți pleca oricând în vacanța visurilor tale și să te bucuri de minunatele locuri și orașe din Franța și din întreaga lume.

Alege să te bucuri de frumusețea unor locuri superbe, într-un oraș renumit din Franța, iar Fabrica de Vacanțe îți facilitează acest drum spre relaxare și încântare.