Atracția principală într-o vacanță în Cappadocia este zborul cu balonul cu aer cald, însă, destinația este cunoscută și pentru multitudinea de artefacte istorice pe care le pune la dispoziție și care cu greu pot fi trecute cu vedere.

Göreme 

Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din lume, ceea ce face ca numărul de turiști care aleg să treacă pe aici să fie din ce în ce mai mare și mai complex. Desigur, acesta este fascinant prin felul în care reușește îmbine tradiția și simplitatea în unele dintre cele mai aspectuoase fotografii făcute. Satul este pe jumătate îngropat într-un deal, iar acest lucru îl face cu certitudine cel mai special și mai potrivit pentru o plimbare liniștită de seară.

Orașul subteran Kaymakl

Îngropat în pământ tocmai până în epoca hitiților, atunci când acesta a fost pentru prima dezgropat, orașul este de o frumusețe incredibilă pe care trebuie să nu o ratați dacă ajungeți în Cappadocia. Acesta este renumit pentru faptul că are o istorie bizantină bine întipărită în fiecare bucată de piatră, fiind de altfel și locul în care s-au refugiat creștinii pentru perioade foarte lungi de pentru a scăpa a scăpa de arabi sau de invadatorii persani. 



Muzeul în aer liber din Zelve

Este incredibilă senzația pe care o vei avea aici, iar acest lucru nu poate decât să te fascineze și să te impresioneze. Muzeul este situat pe stânci, iar un scurt pelerinaj pe aici este un motiv pentru care să te bucuri de o experiență completă și complexă, așa cum nu ai mai avut ocazia până acum. În sine, așezarea seamănă cu o mănăstire unde liniștea și pacea domnesc continuu.

Avanos

Avanos este un oraș de provincie, iar frumusețea lui vine în special din simplitatea și din liniștea de aici. Acesta este aflat în apropierea râului Kızılırmak și se învârte pe versantul dealului transformându-l desigur într-un labirint imens, pavat cu drumuri pietruite. O plimbare pe străduțele înguste este benefică pentru relaxare și pentru a te simți cu starea de bine, iar atmosfera este mai mult decât potrivită după o zi plină de obiective turistice.

Călătorii cu balonul cu aer cald 

Cappadocia este foarte cunoscută în special pentru călătoriile cu balonul cu aer cald, care sunt o experiență de neratat în această parte a lumii. Colorate și pline de viață acestea îți pot garanta cu siguranță că vei avea parte de o aventură plină de frumusețe și de interes. Decolările aici încep foarte de dimineață, la răsărit, astfel încât este nevoie să fii o persoană matinală, dar întreaga stare de spirit pe care o vei avea este cu siguranță una cu totul și cu totul nouă.