Skiathos este una dintre cele mai cunoscute și vizitate insule din Grecia, iar majoritatea vin aici pentru frumusețea ei și pentru felul în care reușește să capteze în întreaga esență grecească într-un singur oraș. Astfel, peisajele și toate activitățile pe care le vei putea face aici vor fi o sursă de relaxarea și calm perfecte după un an agitat la locul de muncă. Un charter în Skiathos. În guvernat de obiectivele turistice, mâncarea tradițională de aici și atmosfera generală este ideal pentru serile liniștite de vară.




Manastirea Evangelistria 

Cu o istorie care datează încă din secolul al XVIII-lea Mănăstirea Evangelistria este unul dintre cele mai cunoscute și mai vizitate obiective turistice din Skiathos. Aceasta se află la doar o oră de mers pe jos spre oraș. O adevărată relicvă istorică, mănăstirea este construită pe panta unui munte și este înconjurată din toate părțile de verdeața și pădurile de pini, lucru care fac din aceasta zonă una cu adevărat superbă. De altfel, aceasta este considerată a fi și una dintre cele mai importante centre religioase din Sporades și cu siguranță cel mai important de pe insula Skiathos. Atmosfera încărcată cu emoție și pace de aici este perfectă pentru o după amiză în care îți dorești să te reculegi.

Casa Papadiamantis 

Cunoscută ca fiind fosta locuință a celebrului autor Alexandros Papadiamantis, care de altfel, este și unul dintre cei mai cunoscuți scriitori greci, aceasta a fost transformată în muzeu și este una din cele mai celebre obiective turistice din insulă. Cu un exemplu de arhitectură locală, transformată în muzeu, aceasta este una dintre puținele structuri care reflectă stilul tradițional, care este caracteristic lui Skiathos. Aceasta este, de fapt, un altar închinat scriitorului, iar o vizită aici nu poate decât să fie perfectă pentru vacanța ta.

Manastirea Panagia Kounistra 

Înconjurată din toate părțile de pădure de pin, Manastirea Panagia Kounistra se află undeva în partea de sud-vest a insulei, la 13 km de orașul Skiathos. Mănăstirea este dedicată Maicii Domnului și anual, pe 21 noiembrie, aici are loc un festival religios foarte important în Grecia. Zona este absolut superbă iar ce te va uimi cu adevărat aici vor fi frescele fascinante și pictogramele care au fost realizate în două perioade de timp diferite.

Castelul medieval 

Deși orașul a fost construit strategic, pe o stâncă abruptă, care atârnă deasupra mării, acesta a rezistat foarte bine în timp, ia poziționarea lui în spațiu este extrem de potrivită. Fiind atât de înaltă, aceasta a reprezentat o locație ideală pentru protecția de invadatori, care astăzi este o zonă turistică de foarte mare interes. Pentru a vedea o priveliște de milioane, va trebui să urci pe stâncă, iar drumul nu este neapărat foarte ușor însă răsplata de la final este cu adevărat fascinantă