Dupa o scurta documentare despre cele mai frumoase locuri de vizitat si identificarea acestora pe harta rutiera interactiva am decis sa inchiriez o masina si sa plec la drum. Aplicatia distante rutiere m-a ajutat in identificarea rutei auti pana la destinatie cat si alte informatii utile din trafic.

Maramures

Aceasta regiune medievala a Romaniei este una dintre preferatele mele. Cultura traditionala este inca infloritoare si exista un amestec interesant de muzica locala, structuri din lemn realizate manual. Veti gasi ca fiecare sat are o biserica mare din lemn si porti din lemn sculptate manual. Au si cimitire unice, care provin din credinta lor ca viata de apoi este inceputul lucrurilor, nu sfarsitul.

Muntele Tampa

Inaltandu-se deasupra Brasovului, acest munte este minunat pentru o drumetie rapida daca doriti sa obtineti o vedere asupra orasului Brasov. In timp ce drumetia este destul de usoara si dureaza mai putin de o ora (muntele are o inaltime de 1.000 m), exista si o telecabina care sa va duca pana in la varf pentru 17 lei (dus-intors).

Delta Dunarii

Parcurgand peste 3.000 km din Germania, aceasta este a doua cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa. Dunarea se intinde prin 10 tari, mai mult decat orice alt rau din lume. Exista atat de multe animale salbatice de vazut aici, iar drumetiile sunt suprarealiste. De asemenea, puteti vedea peste 300 de specii de pasari migratoare.

Intreaga regiune este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, facandu-l o mare rezervatie naturala de explorat daca doriti sa scapati de multime. Puteti face drumetii pe litoral sau puteti face un tur cu barca de-a lungul apei pentru o vedere mai buna.

Sighisoara

Fondat in secolul al XII-lea, acest oras este unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate orase medievale din Europa. Unul dintre cele 8 situri ale Patrimoniului Mondial din tara, exista o masa de turnuri, biserici ornamentate si case burgheze. Acesta este si locul de nastere al lui Vlad Tepes, mai cunoscut sub numele de Dracula. Asigurati-va ca urcati in turnul cu ceas pentru a admira privelistile panoramice ale orasului.

Castelul Peles

Castelul Peles a fost primul castel din Europa care a avut electricitate. Dupa ce ati parcurs terenurile si gradinile sale, va puteti indrepta spre interior pentru a privi colectia de arta si antichitati, care include peste 4.000 de arme si armuri. O vizita la parterul castelului costa 30 de lei, in timp ce un tur al etajelor superioare costa 60 de lei.