Daca te confrunti cu problema varicelor, in acest articol poti sa citesti mai multe despre tratamentul cu lipitori. Impreuna cu Doctormit iti prezentam cateva informatii pe care nu le stii despre varice si tratament.

Varicele sau boala varicoasa se refera la afectarea venelor din zona coapsei si a gambei. Venele se dilata, devin vizibile si provoaca durere locala. Daca doresti sa stii cum te poti trata, doctormit.ro ne ofera mai multe informatii despre tratamentul cu lipitori pentru varice.

Cauzele aparitiei varicelor stau la baza unor probleme cu venele, mai exact o insuficienta venoasa. In primul rand, rezistenta peretelui venos este pusa la grea incercare si incepe sa isi piarda din functii. In timp, venele se pot ingrosa, lungi si dilata mai tare astfel ca ajung sa afecteze viata pacientului din ce in ce mai mult.

Simptomele care ne indica aparitia varicelor sunt amorteala picioarelor, furnicaturile, pielea uscata cu aspect de coaja, inflamarea piciorului, durerea. De aceea este important sa ne antrenam picioarele pentru a active circulatia sangelui, prevenind astfel aparitia varicelor sau evolutia lor. Alti factori care pot influenta aparitia varicelor sunt obezitatea, stilul de viata zbuciumat, sedentar. De asemenea, trebuie sa acordam o mare atentie consumului de alimente. Pentru o buna functionare, organismul are nevoie de toti nutrientii necesari. Astfel putem include in dieta mai multe alimente bogate in vitamine, in special cele din complexul B, acid folic, folat asa cum sunt bananele, broccoli, cartofi, oua, avocado si seminte de floarea soarelui.


Pentru a facilita circulatia sangelui putem sa ne mentinem picioarele pe o perna mai inalta pe parcursul somnului. Este recomandat sa ne masam picioarele cu uleiuri si unguente si sa le tinem ridicate pe perna sau un suport. Scopul este ca sangele sa se miste mai bine si sa stagneze dilatarile venoase.

Conform ultimelor studii medicale, tratamentul cu lipitori are rezultate complete atunci cand vena nu e dilatate. Specialistii considera ca lipitorile sunt o metoda eficienta de tratament pentru ameliorarea rapida a simptomelor asociate cu boala. Pacientii care nu sunt in stadiul in care sa aiba venele dilatate vor obtine rezultatele dorite.

In urma aplicarii tratamentului cu lipitori, venele care sunt dilatate isi vor reveni treptat prin scaderea presiunii sangvine la nivelul acestora. Acest lucru se datoreaza hirudinei, care este mult mai eficienta in comparatie cu anti coagulantele obisnuite.

De-a lungul timpului beneficiile tratamentului cu lipitori pentru varice si-a demonstrate eficacitatea, fiind utilizate in mod special pentru tratarea afectiunilor de circulatie. In saliva lipitorii exista substante biologice active care au diverse efecte curative, substante active care nu pot fi reproduse pe cale artificiala.

Pentru mai multe informatii despre tratamentul cu lipitori pentru varice poti accesa www.doctormit.ro.

De asemenea, veti descoperi mai multe in urmatorul videoclip DoctorMIT: