Cand aflati cum sa va gestionati primul salariu castigat in 2021 ca nou angajat, cel mai probabil salariu minim in 2021, expertii contabili va recomanda sa acordati prioritate unui fond de urgenta. Un motiv principal pentru care aveti nevoie de un fond de urgenta este stabilitatea si linistea sufleteasca pe care le poate oferi acest stoc.

Daca va confruntati cu o cheltuiala neasteptata, cum ar fi o reparatie costisitoare a masinii sau daca va pierdeti slujba in viitor, veti avea apoi un fond de rezerva in care sa va scufundati. Cel mai bine este ca de la inceput sa aveti foarte bine stabiliti termenii, de exemplu, cat este salariu net 2021 in functie de salariu brut si minimul pe economie.

Daca sunteti tanar si celibatar, ar trebui sa incercati sa economisiti sase luni de cheltuieli de trai in fondul de urgenta, insa acest lucru poate fi diferit pentru fiecare individ in functie de locul in care traieste si de situatiile familiale.

Pe masura ce inveti cum sa gestionezi primul salariu net, nu uita sa creezi un fond de urgenta.

Pe langa acest fond de urgenta pentru surprizele vietii, puteti economisi bani la primul loc de munca si puteti contribui la alte fonduri care se aliniaza obiectivelor dvs. financiare, cum ar fi un fond auto pentru a va ajuta sa cumparati roti noi sau un fond pentru vacante o evadare.

Oricum va definiti obiectivele, important este ca va sunt clare si ca economisiti in mod activ bani la primul loc de munca. Acest impuls pozitiv poate ghida obiceiurile inteligente de economisire chiar si odata ce prima zi de lucru este o amintire indepartata.

Folositi automatizarea pentru a salva din salariu

Chiar si cu cele mai bune obiective si intentii de economisire, poate fi usor sa te impiedici. Introduceti automatizarea. Programele de automatizarea de economii, va reduce sansele de depasire a termenelor sau sa sariti peste 1 luna cu totul.

Exista cateva modalitati prin care puteti utiliza automatizarea pentru a va ajuta sa va gestionati salariul net. Puteti configura un transfer automat saptamanal sau lunar din contul dvs. de verificare in contul dvs. de economii. Sau, ati putea intreba daca departamentul de salarizare al companiei va permite sa impartiti depozitul direct, trimitand o parte din salariu in contul dvs. si alta parte in economii.

Pe masura ce va gestionati primul salariu, economisirea pentru situatii de urgenta si alte obiective pe termen scurt si mediu este esentiala. Dar doriti, de asemenea, sa incepeti sa economisiti pentru pensionare, chiar daca acest lucru pare a fi de departe.

Acum, ca stii cum sa-ti gestionezi salariul, invata cum sa-ti negociezi pe urmatorul.