Asocierea intre mancare si vin poate fi reteta succesului catre un eveniment pe cinste, insa cum desertul este unul dintre preferatele tuturor, este ideal sa stim si care sunt combinatiile potrivite intre acesta si vinurile rosii. Posibilitatile sunt nenumarate, astfel ca vei avea de unde sa alegi o optiune care sa te multumeasca pe deplin.

Biscuitii cu ciocolata presarati cu zahar vanilat sunt adesea asociati cu sarbatorile de iarna, iar in completarea acestora se poate servi un pahar cu vin rosu. Fie ca alegi sa ii pregatesti in propria bucatarie, fie sa ii cumperi din comert, acesti biscuiti se inteleg de minune cu un pahar de vin rosu de calitate.

Prajiturelele Macarons pot fi un alt partener potrivit pentru vinul rosu, in special cele cu dulceata de zmeura. Ai parte de libertate deplina si poti experimenta cu nenumarate retete pe care le ai la dispozitie online sau le pot cumpara direct de la cofetaria preferata.

In schimb, daca preferi prajiturile care sa nu fie foarte dulci, atunci un tort cu ciocolata neagra si vin rosu poate fi numai bun. Includerea vinului in reteta este inedita, iar gustul ciocolatei negre este completat de taninurile vinului rosu. Este de preferat sa se aleaga un vin cu o concentratie mai scazuta de alcool. Descopera vinurile din magazinul online al Cramei Budureasca, locul in care ai toate sansele sa iti gasesti noul preferat si unul numai bun pentru a pune in practica o reteta pentru un astfel de tort.

Prajiturile cu fulgi de ovaz poate ca nu sunt preferatele celor mai multi, insa, cu siguranta, sunt pe lista de favorite a celor care aleg sa consume dulciuri sanatoase. Exista nenumarate retete pe care le poti pune in practica, iar in completarea lor poti servi un pahar un pahar de Pinot Noir. Strugurii care dau viata acestui vin sunt bine cunoscuti la nivel mondial pentru aromele lor intense de cirese negre, prune, coacaze sau capsuni.



Daca iti doresti sa incerci ceva nou si sa te bucuri de o experienta deosebita pentru papilele tale gustative, atunci poti sa incerci un tort Toffifee alaturi de un pahar de vin obtinut din struguri de Shiraz. Retetele de tort contin diferite ingrediente sanatoase care se potrivesc de minune alaturi de gustul iute specific vinului Shiraz. Combinatia de alune si nuci prajite vine ca o completare pentru finalul lin si complexitatea acestui vin.

Deserturile ocupa un loc special pe lista de preferinte a multora, insa putini se gandesc ca pot combina o asemenea placere cu un pahar de vin. Nu trebuie sa tii cont doar de asocierile dintre vin si mancare, pentru ca un desert ales cu inspiratie poate asigura o experienta completa. In plus, exista atat de multe deserturi sanatoase pe care sa le consumi alaturi de vinul preferat.

Deserturile si vinul rosu merg mana in mana si exista nenumrate modalitati de a le combina pe cele doua. De exemplu, in Italia exista obiceiul de a consuma desertul in compania unui pahar de vin. Vinul rosu, intens, se intelege de minune cu orice tip de desert bazat pe ciocolata. Totusi, pe masura ce culoarea dulciurilor devine mai inchisa, la fel trebuie sa fie si vinul. Conteaza aciditatea, iar vinurile acide sunt numai bune alaturi de deserturile pe baza de fructe. De asemenea, un vin intens trebuie sa iasa in evidenta in fata desertului. Descopera vinurile rosii in magazinul online al Cramei Budureasca si lasa-te cucerit. Aici ai de unde alege si ai toate sansele sa gasesti un vin care sa devina favoritul tau.