In aproape orice domeniu au aparut de-a lungul timpului diverse mituri legate de aspecte mai putin cunoscut sau intelese. Miturile se bazeaza pe idei preconcepute care nu sunt testate, care nu au fost gandite indeajuns de bine pentru a se ajunge la o concluzie clara. Si in domeniul muzical intalnim o multime de mituri, multe dintre ele legate de trupele care sunt prezente la diverse evenimente. Miturile din domeniul muzical pleaca in majoritatea cazurilor de la conceptiile unor clienti care nu stiu prea multe despre ce poate face o trupa si cat de importanta este pentru evenimentul respectiv. De pilda, multa lume crede ca o trupa nu e potrivita pentru o nunta. Mitul este fals cu siguranta, trupele sunt mult mai bune decat un DJ la nunta si va pot ajuta sa aveti muzica live de calitate si cele mai bune interpretari ale pieselor preferate. La nunta puteti avea trupe cu experienta, de exemplu o trupa nunta – lov, care are deja un playlist impresionant cu piese potrivite pentru orice eveniment. Trupele vor aduce cu ele si dansatori, lumini, instalatii de sunet, scene, asa ca spectacolul oferit va fi total.
Alt mit legat de trupele care sunt prezente si la nunti se refera la numarul de melodii interpretate, trupele au prea putine melodii. Si acest mit este fals. Desi putem vedea un playlist care cuprinde un numar limitat de melodii, oricand trupele accepta sa introduca si alte piese preferate si sa le invete pentru un program muzical complet. O trupa nunta – lov poate sa interpreteze oricat de multe piese doreste clientul, singura conditie este sa poata fi invatate in timp util si sa existe o discutie inainte de eveniment pentru a pune la punct un playlist adaptat nevoilor invitatilor si familiilor care organizeaza nunta.
Circula adesea si mitul care face trimitere la calitatea pieselor interpretate, trupele pot strica piesele originale cu interpretari nu atat de reusite. Nimic mai fals. Trupele de coveruri, de exemplu, au foarte multa experienta, aduc mereu interpretari moderne si interesante pieselor foarte cunoscute, originalul e usor de recunoscut si melodiile sunt interpretate corect si cat mai aproape de piesa de baza. Nu ai cum sa ai interpretari care sa sune fix ca originalul, dar te poti apropia foarte mult de ceea ce a vrut artistul care a lansat piesa sa exprime, aducand si o nota personala pentru a da un plus de eleganta melodiilor cantate live.
Un mit care e intalnit adesea este cel legat de numarul de instrumente. Daca angajezi o trupa cu multe instrumente inseamna ca ai trupa buna. Mitul e partial adevarat. Da, ai nevoie de instrumente mai multe ca sa ai un sound modern, dar nu foarte multe. Cinci sau sase instrumente sunt suficiente, conteaza foarte mult instrumentistul si calitatea interpretarii, solistii, modul in care trupele reusesc sa faca fata provocarilor si sa aiba un program artistic complet.