Daca iti plac discutiile lungi care te tin in priza pana dimineata, cu siguranta, merita sa te lasi purtat de un vin Cabernet Sauvignon.
Cabernet Sauvignon este vinul pe care merita sa il savurezi in cadrul discutiilor, iar studiile par sa confirme acest lucru. In plus, vinul este prietenul bun al adevarului, nu asa se spune? Avem tendinta sa ne deschidem sufletul din ce in ce mai mult pe masura ce nivelul de alcool din sange creste, motiv pentru care deseori devenim lipsiti de inhibitii dupa cateva pahare.



Vinul te face sa uiti de consecinte, ceea ce poate ca nu este asa de rau daca ne gandim la autenticitate. Oamenii au spus dintotdeauna ca vinul este serul adevarului. Si aceasta afirmatie este sustinuta de studii care au aratat ca oamenii sunt mai dispusi sa spuna adevarul dupa ce au consumat alcool. Pentru ca, stim cu totii.... vinul iti da curajul sa spui lucruri pe care in mod normal ai avea tendinta sa le tii doar pentru tine.
Cabernet Sauvignon este cel mai raspandit soi de struguri din intreaga lume si da viata unor vinuri foarte apreciate. Vinul din acest soi de struguri este unul viguros, plin de virilitate si forta, de unde si-a capatat renumele de rege al vinurilor rosii.
Crama Budureasca iti pune la dispoziíe vinuri Cabernet Sauvignon din diferite game. In plus, acest soi il gasesti de asemenea si in diferite cupaje, cum ar fi Noble 5, vin care a castigat anul trecut medalia de aur la Asia Wine Trophy. Acesta a fost maturat in baricuri de stejar timp de sase luni, este rubiniu închis intens și te cucereste cu arome plăcute de cireșe, prune, coacăze negre și marțipan. Are o structură elegantă și un gust fructat, care se dezvoltă într-un postgust lung și plăcut. Este un vin care îsi arată adevărata valoare in timp, având un mare potențial de învechire la sticlă.
La capitolul asocieri culinare posibilitatile sunt destul de variate, pentru toate preferintele. Simte-te liber sa alegi vinul care te impresioneaza cu adevarat si gateste ceva special, pe masura aromelor vinului ales. Sau... poti comanda ceva pentru a scapa de grija gatitului.
Cand urmeaza sa alegi un vin Cabernet Sauvignon, niciodata nu dai gres cu preparate din carne de mistret sau caprioara. Dar tine minte ca temperatura ideala de servire a vinului este undeva intre 16 si 18 grade. Acest detaliu chiar face diferenta.
Strugurii Cabernet Sauvignon ajung la maturitate mult mai tarziu decat strugurii celorlalte soiuri, ceea ce duce cresterea concentratiei de zaharuri. Acest lucru influenteaza concentratia de alcool, care ajunge la cca. 12-13%.
In caz ca te gandesti serios sa planuiesti o seara de exceptie alaturi de cineva drag, alege o sticla de Cabernet Sauvignon din gamele pe care ti le pune la dispozitie Budureasca. Vinurile Budureasca sunt unele dintre cele mai apreciate vinuri si au adus pe taramul romanesc multe premii si medalii de la concursuri internationale.
Insa, oricat de mult te vei stradui sa fie tot perfect, nu uita regula de baza: Keep it simple!