Ti-ai facut deja bagajele pentru vacanta, ai actele necesare, toata lumea e echipata si pregatita de concediu. Uiti ceva? Da, cu siguranta uiti de asigurarea de calatorie. Asigurarea de calatorie este obligatorie daca vrei sa ai siguranta in timpul calatoriilor, siguranta medicala si financiara. Ea se poate folosi oriunde in lume, poti sa iti faci ce tip de asigurare de calatorie doresti, sumele asigurate difera, singurul lucru la care trebuie sa te gandesti e acoperirea asigurarii in tara unde mergi. In asigurarile de calatorie intra partea de asigurare de sanatate, dar si cea de asigurare a bagajelor, a lucrurilor tale.
Poti sa primesti despagubiri si daca ai probleme cu avionul, daca ai probleme la hotel, daca ai accidente, te imbolnavesti unde iti petreci vacanta.
Intotdeauna, inainte de a incheia o asigurare de calatorie ar trebui sa te gandesti unde mergi, cat de departe pleci, ce riscuri exista, ce pierderi poti sa ai, cat valoreaza bagajul tau. Si furtul actelor poate face parte din pierderile acoperite de asigurari, la fel si orice eveniment neprevazut asigurat, care e specificat in asigurarile standard.
Cum ne facem asigurari de calatorie? E simplu. Verificam daca tara vizitata este inclusa in pachetul de asigurare, discutam cu asiguratorul si vedem ce pachete de asigurare exista, ce includ si daca avem in ele riscurile pe care ni le asumam la drum lung. O polita de calatorie poate asigura riscuri in valoare de 50.000 de euro, in medie, sunt multe variante optionale de asigurari, riscuri neacoperite, de exemplu sportul, care te obliga sa ai si asigurare de calatorie speciala pentru riscurile aparute.
Sunt si lucruri pe care nu le vei gasi in asigurarile de calatorie. Aici includem razboi, terorism, accidente cauzate de nerespectarea regulilor de circulatie, fapte in afara legii si boli cronice, conditii preexistente.
Odata incheiata asigurarea de calatorie ai servicii de asistenta medicala de calitate, consultatie, diagnostic, tratamente, in caz de urgente, repatrieri, daca intervine decesul. Daca avem o stare de sanatate mai deosebita trebuie sa ne uitam cu atentie la pachetul de servicii din asigurarea de calatorie pe care o alegem pentru a avea acoperite toate riscurile ce vin impreuna cu boala noastra.
Asigurarea de calatorie va fi valabila si isi va face efectele daca se incheie cu o zi inainte de calatorie, perioada de asteptare e de sapte sau opt zile. Se va verifica actualizarea sa si activarea pentru a fi la adapost odata ce am parasit granitele tarii si suntem in concediu. Orice probleme legate de asigurare le puteti discuta cu firma asiguratoare, consultantii acesteia vor asigura asistenta pe toata perioada de valabilitate a politelor incheiate.
Preturile pentru asigurarile de calatorie variaza, dar sunt mereu oferte si servicii de calitate incluse. Astfel ca vei gasi la orice ora asigurarile pentru calatorie si te vei bucura de vacante fara griji si stres si complet „acoperite”, indiferent ce evenimente neplacute apar.
Data viitoare cand pleci in vacanta nu uita de asigurarea de calatorie, ea te poate ajuta sa ai cele mai interesante experienta fara sa fii opus in situatii delicate legate de sanatate sau de bugetul tau.