Creditate in procesul de vindecare a peste 80 de boli, celulele stem reprezinta una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medical. Utilizate indeosebi pentru patologiile din spectrul hematologic, acestea au proprietatea de a se diferentia odata reintroduse in organism in mai multe tipuri de tesuturi. In functie de disponibilitate, obtinerea acestora se poate face din 3 surse: maduva osoasa, sangele periferic sau cordonul ombilical.

Prin urmare, daca primele 2 sunt disponibile pentru a fi recoltate si stocate oricand, extragerea celulelor stem din cordonul ombilical ramane cea mai valoroasa procedura, datorita momentului unic in care poate fi pusa in aplicare. Odata prelevate, toate probele de acest tip sunt conservate la temperaturi foarte scazute cu ajutorul azotului lichid si stocate pana la momentul expedierii acestora la orice unitate medicala decide apartinatorul. Daca si tu doresti sa afli mai multe despre aceasta procedura, citeste despre celule stem mezenchimale pe Stem Sure si afla cum ii poti asigura copilului tau cea mai buna sansa la un viitor lipsit de boli.

Transplantul - ce boli poate vindeca

In ceea ce priveste utilizarile celulelor stem, acestea devin pe zi ce trece mai multe, datorita potentialului acestora de a actiona asupra mai multor tesuturi si organe. Daca ne referim la abordarile clasice, acestea includ terapiile standard, documentate in mod extensiv pe parcursul ultimilor ani.

De asemenea, este important sa mentionam faptul ca nu doar persoana a caror celule au fost stocate poate beneficia ulterior de acestea, autotransplantul fiind urmat de cel de tip alogenic, realizat intre 2 candidati in conditii de compatibilitate perfecta. Prin urmare, daca dumnevoastra optati pentru recoltarea si stocarea celulelor, toti membrii familiei pot beneficia in viitor de pe urma acestei decizii. In ceea ce priveste frecventa patologiilor intalnite, putem afirma faptul ca leucemia acuta limfoblastica este abordata preponderent prin transplant alogenic, pe cand limfomul Hodgkin este tratat cu cel autolog.

Avantajele recoltarii la momentul nasterii

Motivul de baza pentru care celulele mezenchimale raman cele mai importante este disponibilitatea acestora de a lua forma si functia oricarui alt tip de tesut din corp. Astfel, in timp ce elementele extrase ulterior se pot diferentia doar in componente ale sangelui, cele din gelatina Wharton nu se limiteaza doar la utilizari de ordin hematologic, ci transcend aceasta bariera, avand o deosebita importanta in medicina regenerativa.

Printre domeniile in care cercetarea include si utilizarea celulelor stem in cadrul procedurii de tratament se numara chirurgia ortopedica, cea plastica si cardiologia interventionala. Astfel, probleme grave precum infarctul de miocard sau arsurile extinse vor putea fi rezolvate in viitor prin intermediul transplantului de acest tip, scopul fiind stimularea regenerarii la locul necrozei, precum si prezervarea acestor rezultate in timp. Daca si tu doresti sa afli mai multe dintre beneficiile acestei proceduri, citeste despre celule stem mezenchimale pe site-ul Stem Sure.