Odata cu instalarea crizei economice tot mai multe afaceri au inceput sa dispara, au dat faliment pentru ca nu au putut face fata provocarilor economice. Numarul firmelor nou infiintate nu a mai fost asa de mare, afacerile care totusi au rezistat au trebuit sa se adapteze la noile realitati si sa isi gaseasca un model de business care sa functioneze indiferent de vremurile traite. Cu toate astea au fost si sunt cateva afaceri care rezista bine si pe timp de criza si nu au nicio problema in a face un profit la final de luna.
O afacere care nu va avea probleme pe timp de criza economica este cea online, dar nisata. Un exemplu foarte bun sunt relatiile publice, aplicate pe diverse domenii. Daca faci PR online nisat pentru un anumit domeniu vei avea de castigat chiar si pe timp de criza, mai ales ca afacerile de pe o anumita nisa au nevoie mereu de promovare, de o imagine cat mai bine construita.
Alta afacere care s-a dovedit una de succes chiar si pe timp de criza este cea cu ferme, dar de mici dimensiuni. Asta inseamna ca putem avea o ferma realizata de o familie, cu productie cat mai diversa, in care sa avem animale, culturi deosebite, poate trufe. Costurile cu intretinerea nu sunt asa de mari, implicarea intregii familii inseamna si stabilitate si o gestionare mai eficienta a sarcinilor lunare. Atunci cand e criza economica afacerile cu placintarii sau gogoserii, covrigarii merg iarasi foarte bine, oricine va cumpara un covrig, o placinta, indiferent daca e criza sau nu. Cu preturi competitive si produse de calitate afacerile de acest tip vor functiona foarte bine si vor aduce profit garantat la final de an.
Afacerile nisate pe zona auto vor fi cautate si pe timp de criza. O vulcanizare, un service auto, un magazin de piese auto cu oferta bogata, iata doar cateva exemple de afacere care va rezista efectelor crizei economice.
Cafenelele, ceainariile sunt alte tipuri de afaceri care vor merge bine pe timp de criza, lumea cauta un ceai bun, o cafea buna si un loc placut unde sa discute, sa se relaxeze. Nici consultanta de orice tip nu e de neglijat, in orice domeniu ai nevoie de oameni specializati, de experti care sa te ajute sa treci cu bine peste diverse probleme legate de afacere.
Plus ca o consultanta de calitate e platita foarte bine, deci si profitul va fi destul de mare daca lucrurile merg bine. Mai multe informatii despre afaceri, idei de afaceri, finantare, economisire si investitii puteti gasi si pe https://finanteazi.ro/, un site complet care ofera o imagine de ansamblu asupra realitatilor economice.